Goede journalistiek zou moeten beantwoorden wat jij graag wilt weten. Wij willen steengoede journalistiek mogelijk maken. Daarom starten we bij jou. Wat wil jij onderzocht hebben?

‘Wij geloven in de kracht van de crowd

Yournalism is het eerste vraaggestuurde platform in Nederland waar jij journalistiek mogelijk maakt. Want wij geloven in de kracht van de ‘crowd’. Samen weten we meer, en zijn we in staat alle kennis en middelen in te zetten voor diepgravende journalistiek. Journalistiek waar jij op zit te wachten.

...samen met onafhankelijke journalisten en redacties’

Met jouw betrokkenheid maken we voor journalisten de weg vrij om de waarheid boven tafel te krijgen. Yournalism werkt samen met redacties en freelance journalisten die samen met de ‘crowd’ journalistiek mogelijk willen maken. Zij delen hun vragen met jou, gaan het gesprek met je aan en houden je op de hoogte van hun bevindingen.

Hoe?

Wij betrekken jou bij het maken van steengoede journalistiek. Zo bepaal je op Yournalism het volgende verhaal:

  • Deel een vraag, vermoeden of idee voor een onderzoek op Yournalism.
  • Ondersteun een journalist met kennis en expertise. Samen weten we zo veel meer.
  • Draag een steentje bij aan de realisatie van een project, en stuur hiermee een journalist op onderzoek uit.

Op 30 september 2014 lanceerden we het platform, en in een jaar tijd hebben we samen met jou 11 onderzoeken gerealiseerd. Publicaties haalden binnen- en buitenlandse media en zorgden voor de nodige reuring. Waaronder deze artikelen:

  • WAAKHOND: De lokale pers stelt steeds minder voor
  • TTIP: ‘De wetenschap is uit het raam gegooid’
  • De Machtige Arm van de Zorgverzekeraar is nog niet op volle Sterkte
  • Een Duitse zomer: Hoe Angela Merkel de Bondsrepubliek en Europa verandert
  • Dossier: Wat doet de ECB?

Stuk voor stuk verhalen die tot stand zijn gekomen dankzij de crowd. We zitten niet stil: iedere maand verschijnen er nieuwe onderzoeksvoorstellen op Yournalism en slaan we de handen in een met verschillende redacties en journalisten. Bekijk hier waar je op dit moment aan kunt bijdragen. En ondertussen werken wij hard aan de volgende versie van ons platform: Stay tuned voor meer informatie over ‘Yournalism 2.0’. Wist je dat we elke maand bij elkaar komen tijdens een openbare vergadering? In de zomermaanden vergaderen we zelfs lekker in de buitenlucht. We worden hierbij gesponsord door de mannen van biggreeneggs.nl die ons ruim voorzien van bbq's en heerlijke vleeswaren. Moet gezegd: zonder jullie hadden we dit niet kunnen realiseren.