Arnold Karskens: Wat gebeurt er nu echt in de conflictgebieden van de wereld?

De afgelopen maanden heeft Arnold Karskens niet stilgezeten en is hij op geheel eigen wijze bezig geweest de waarheid over de vluchtelingencrisis boven tafel te krijgen.
Zijn zoektocht bracht hem naar Calais, Turkije, Kos en Lesbos. Hij werd van een rubberboot met vluchtelingen geplukt, verbleef zelfs even in een cel maar is bovenal nooit gestopt uit eerste hand te vertellen wat er gaande is aan de grenzen van Europa. Steun Arnold in zijn zoektocht naar de waarheid, en blijf op de hoogte van zijn onderzoekswerk in het epicentrum van de vluchtelingencrisis die Europa in zijn greep houdt.

arnold

Over Arnold

Arnold Karskens is een van werelds meest ervaren oorlogsverslaggevers. In 35 jaar bezocht hij tientallen conflicten, Van El Salvador en Colombia tot Afghanistan en Syrië en van Angola en Mali tot Tsjetsjenië en Irak. Als één van de weinige Nederlandse journalisten gaat hij nooit embedded (door met het leger mee te reizen); hij kiest zijn eigen weg om zo objectief mogelijk verslag te kunnen en zijn eigen verhalen te schrijven. Karskens publiceerde ook een tiental boeken.

Samen met Yournalism maak jij toegankelijke publicaties van topauteur Arnold Karskens mogelijk, die bovendien voor iedereen gratis te lezen zijn op TPO.nl.

Karskens zegt dit over zijn publicatieplannen voor TPO.nl

karskens quote“Ik wil onderzoek doen naar de migrantenstroom richting Europa. Het zijn gouden tijden voor de asielmaffia. Mijn ervaring als oorlogsverslaggever kan ik goed gebruiken om in conflictgebieden als Libië en Syrië na te gaan waarom mensen werkelijk vluchten. Mensonterende omstandigheden? Of een droom van gouden bergen in het paradijs Europa?

Bovendien wil ik onderzoeken wie nou echt rijk van de vluchtelingen worden en hoe de vluchtelingenstroom precies loopt, van Mali en Turkije tot aan de Nederlandse grens.

Verder wil ik op TPO.nl de meest openhartige en kritische reeks over de Nederlandse journalistiek ooit publiceren. In deze reeks onderzoek ik of Nederlandse journalisten te koop zijn. Zijn er bijvoorbeeld Nederlandse journalisten die voor de geheime dienst werken? En ook stel ik de vraag: hoe goed werkt de Nederlandse journalistiek eigenlijk?

Uiteraard zal ik ook prominenten interviewen in de serie Karskens meets. Voor die reeks interviewde ik eerder FARC-guerrillera Tanja Nijmeijer.
Ideeëen en suggesties van donateurs zijn hiervoor natuurlijk noodzakelijk. Een discussieavond inclusief meet and greet met mij hoort daar natuurlijk bij.“