Wierd Duk: Wat gebeurt er nou echt in het Rusland van Poetin?

Wierd Duk vertelt de echte verhalen uit Oost-Europa. Dit project is een samenwerking tussen Yournalism en ThePostOnline (TPO) Vanaf nu kunnen andere redacties en journalistieke talenten campagnes starten op Yournalism. TPO bijt het spits af en voert campagne om drie topverslaggevers op pad te sturen.

weird duk2

Wierd Duk is freelance correspondent in Berlijn. Duk is auteur van boeken over Vladimir Poetin en Angela Merkel. Tussen 1992 en 2001 was Duk correspondent in Moskou. Met zijn reportages over de oorlogen in Tsjetsjenië won hij de Anne Vondeling-prijs voor politieke journalistiek.

Samen met Yournalism maak jij voor iedereen gratis leesbare publicaties op TPO.nl van een topauteur als Wierd Duk mogelijk. Voor 5000 euro kan Duk diep in Rusland en Oekraïne duiken, en dankzij jou op TPO.nl publiceren over:

  • Reportage uit Moskou van de redacties van de Poetin-kritische krant Novaja Gazeta – bekend onder meer door de moord op journaliste Anna Politkovskaja – en de in het Westen veel bekritiseerde internationale staatszender van Poetin: RT /Russia Today
  • Inventarisatie van en interviews met de belangrijkste internationale opiniemakers over het conflict tussen Rusland en Oekraïne en hun onderlinge meningsverschillen.
  • Verslag uit Kiev en verder in Oekraïne: hoe verder, nu Oekraïne – net als Griekenland – bankroet dreigt te gaan en het Oosten, zo lijkt het, onder Russische paraplu blijft vallen?
    “Onder Russen”: reisverslag uit Rusland waarin ik de vraag onderzoek hoe wijdverbreid de anti-westerse – en vooral anti-Amerikaanse – stemming in Rusland is en op welke manieren die gevoed wordt.

Uiteraard mogen donateurs meebeslissen over de inhoud van de publicaties. Onderwerpen en ideeën komen natuurlijk ook van jou, want jij betaalt hiervoor.

Alle donateurs worden persoonlijk uitgenodigd voor een lezing in De Balie te Amsterdam met aansluitend een publieksdiscussie onder de titel ‘Poetin en het Westen: de nieuwe Koude Oorlog’. Daarbij hoort natuurlijk ook een meet & greet met Duk en andere auteurs van The Post Online.

Donateurs worden, desgewenst, opgenomen in het dankwoord van Wierd Duk’s boek ‘Poetin en het Westen: de nieuwe Koude Oorlog’ dat in 2016 verschijnt naar aanleiding van de artikelenserie.